Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

  • Fabio Ferracane 21 Foddree

Fabio Ferracane 21 Foddree

Een erg frisse pet nat met aroma's van brood gist, pear en een hint van amandel met een ziltige afdronk.
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Reviews:
€22,00 .
Incl. btw
Maker: Fabio Ferracane
Jaar: 2021
Regio: Sicilië
Druif: Catarratto
Bodem: kalkhoudende klei
Inhoud: 0,75l
%VOL: 12
Aflsluiting: Kroonkurk
Vergisting: Natuurlijk

Aan de uiterste westkust van Sicilië ligt Marsala. Het is een regio waar al duizenden jaren wijn wordt geproduceerd. De Feniciërs brachten de eerste wijnstokken naar het eiland, waarna de Griekse kolonisten en vervolgens de Romeinen er letterlijk de vruchten van plukten. In het verlengde van deze lange geschiedenis staat Fabio Ferracane, een Siciliaanse wijnmaker die wijnen produceert waarin traditie en innovatie samen komen. Hoewel de regio tegenwoordig vooral bekend is vanwege de zoete Marsala wijnen, tonen de wijnen van Fabio dat er nog meer mogelijk is. Toen hij tien jaar geleden het bedrijf van zijn vader overnam – een kinderdroom die uitkwam – besloot hij de wijnproductie met een soortgelijke filosofie voort te zetten. Zijn vader produceerde kleinschalig voor familie en vrienden, de rest van de oogst ging naar andere wijnmakers in de regio. Aan deze wijnen werd helemaal niks toegevoegd: natuurwijn avant la lettre. Gelukkig voor ons zijn de wijnen van Fabio Ferracane wél bedoelt voor een groter publiek.

 

Fabio produceert zijn wijnen op eenzelfde soort manier, met minimale toevoegingen en met de nodige zorg voor grond en natuur. Als oenoloog heeft hij de afgelopen tien jaar zijn kennis weten te implementeren en waar nodig de productiemethoden verder ontwikkeld. Fabios wijnen vertellen het verhaal van een boerengeschiedenis, uit een tijd die veelal vergaan is op Sicilië. Centraal in zijn filosofie staat de connectie tussen het land, het weer en het klimaat. Vlak naast de wijnstokken, grenzend aan zee, liggen de karakteristieke zoutpannen van Marsala, die een fijne en kenmerkende ziltigheid geven aan de wijn. De grond waarop de druiven groeien bestaat voornamelijk uit kalksteen en gedeeltelijk uit klei, waarop hij zowel inheemse (Catarratto en Nero d’Avola) als uitheemse (Merlot) druiven verbouwt. Het zijn wijnen met een sterk karakter, typerend voor de regio en het terroir.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen