Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Nuchter Pale Ale

Nuchter Pale Ale

€2,95
niet op voorraad
Een bier dat het karakter van de stad Groningen bevat. Gebrouwen met 50% haver maakt dit een bijzondere Pale Ale.
  • Bestel 12 voor €2,80 per stuk en bespaar 5%
Beschrijving

 

BROUWERIJ MARTINUS

Na twintig jaar een drukkerij te hebben gerund in het fraaie pand aan de Kostersgang in Groningen besloot ondernemer Albert-Jan Swierstra het over een andere boeg te gooien. De vraag naar drukwerk neemt af en de vraag naar speciaalbieren neemt toe. Het ene ambacht heeft plaatsgemaakt voor het andere. Waar eens de drukpers stond te draaien, staan nu brouwketels te pruttelen. Wat begon als een hobby in de keuken thuis is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf en een basis voor de toekomst. Brouwerij Martinus is een familiebedrijf, zoon Martijn is de brouwer en echtgenote Henriëtte manust van alles. Ook zoons Vincent en Emiel zijn regelmatig achter de tap te vinden naast barman Marc.

Er is heel wat bedrijvigheid als de brouwerij en de bottelarij op volle toeren draaien. Brouwerij Martinus heeft een brouwcapaciteit van 10.000 liter per maand. Op de begane grond worden de speciaalbieren gebrouwen in brouwketels van 1000 liter. In zes tanks van 2000 liter worden de bieren gegist en gelagerd.

Daarna wordt een gedeelte van de bieren naar de uitschenktanks op de bovenste verdieping gepompt die verbonden zijn met de taps in het proeflokaal. Een ander deel gaat in fusten en een deel wordt gebotteld in de flessenvulmachine.