Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Garnatxa Blanca

Garnatxa Blanca

€13,00
op voorraad
Vol maar fris, strak maar rijp, relaxed maar vol spanning. Mineraliteit met aroma’s van noten, citrus, munt en mango. Dit pareltje van Jordi Miró is absoluut een van onze favorieten!
  • Bestel 6 voor €12,35 per stuk en bespaar 5%
Beschrijving

DRUIF

garnacha blanca

HUIS

Jordi Miró

BODEM

klei, kalksteen

JAAR

2015

OPVOEDING

rvs en eiken vaten

APPELATIE

DO Terra Alta

 

 

%VOL

13,5

 

 

AFSLUITING

kurk

SERVEREN OP

8 °C

INHOUD

0,75 ltr

LEKKER BIJ

   

  

Dit is helemaal bio en helemaal natuurlijke wijn. 24 uur maceratie op de schil, fermentatie is verdeeld in 90% in RVS tanks en 10% op houten vaten. De wijn is vol maar fris, strak maar rijp, relaxed maar vol spanning. Mineraliteit met aroma’s van noten, citrus, munt en mango. Dit pareltje van Jordi Miró is absoluut een van onze favorieten!

  

AAN TAFEL

Deze wijn kan wel wat hebben, denk in de richting van kruidig en pittig. Paella met chorizo, sarsuela met veel schaaldieren, Thaise garnalen, Indiase kipcurry of palak paneer. Ook lekker met een stukje manchego of Bleu de Basque kaas.

 

DRUIF

Garnacha is de oorspronkelijke naam voor de druif die in Frankrijk en elders grenache wordt genoemd. De druif is aan een imago comeback bezig en is nu vooral wijds aangeplant in het noordoosten van Spanje in de regio’s Tarragona, Rioja, Navarra en Terra Alta. De witte garnacha is over het algemeen hoog in alcohol en laag in aciditeit, en maakt wijnen met aroma’s van citrus en kruiden.

 

PRODUCENT

Jordi Miró is geboren en getogen tussen de wijngaarden. Zijn opa aan moeders kant had een kleine wijnmakerij en de opa aan zijn vaders kant was vooraanstaand expert in het enten en cultiveren van wijnstokken. Zijn hele leven werkte Jordi voor andere wijnboeren, tot hij in 1999 vijf hectare eigen wijngaarden aanplantte. In 2009 begon hij aan het bouwen van zijn wijnmakerij, naast zijn “reguliere” baan bij de coöperatie van de naburig gelegen Priorat.

Jordi doet al het werk zelf, van wijngaard naar wijn. Hij snoeit, ploegt, oogst, fermenteerd, pompt en bottelt de wijn. Zijn filosofie is zo veel mogelijk te doen in de wijngaard om de wijn aldaar te vormen, en vervolgens zo min mogelijk doen in het vinificatie proces. Jordi werkt biologisch en voegt zo min mogelijk sulfiet toe aan zijn wijnen (onder 65 mg/l). In het maken van zijn wijn combineert hij traditionele methoden uit de Terra Alta met moderne technieken. Hij maakt natuurlijke wijn, wat wil zeggen dat hij geen gist toevoegt aan de druiven, maar gebruik maakt van gisting met inheemse gisten.

REGIO                            

De Terra Alta is het hoogst gelegen DO-gebied in Catalonië. Terra Alta is dan ook het Spaanse woord voor ‘hoogland’. Net als andere gebieden in Catalonië, zoals Tarragona en Priorat, zijn wijnmakers in het gebied volop verloren duivenrassen aan het herontdekken. Zo worden de vroeger gehate garnacha tinta, garnacha blanca en cariñena er weer volop verbouwd, nadat de wijngaarden van deze druiven een tijd lang werden weggehaald en vervangen voor andere soorten. De regio zit vol met dynamische wijnmakers, die spannende, levendige en moderne stijl wijnen produceren.