Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel l'Abrunet Blanco

l'Abrunet Blanco

€13,00
niet op voorraad
Dit is een heel typische witte grenache. Tropisch fruit, nectarine, citrus, mineraliteit en een beetje anijszaad, Fris maar met een goede structuur. l’Abrunet Blanco is spatzuiver, ondanks dat ie ongefilterd is…
  • Bestel 6 voor €12,35 per stuk en bespaar 5%
Beschrijving

DRUIF

garnacha blanca

HUIS

Celler Frisach

BODEM

klei, kalksteen

JAAR

2016

OPVOEDING

rvs

APPELATIE

DO Terra Alta

 

 

%VOL

13,5

 

 

AFSLUITING

kurk

SERVEREN OP

8 °C

INHOUD

0,75 ltr

LEKKER BIJ

    

 

De witte grenacha voor deze wijn is op twee verschillende momenten geoogst. De eerste oogst bij een beoogd alcoholniveau van 11,5°, om de natuurlijke aciditeit en de koelere en citrus aroma’s te behalen. Door zo wat last van de planten te halen rijpen de overige druiven aan de planten beter. De tweede oogst is gedaan op een beoogde 14°. Tijdens het vinificatieproces zijn beide oogsten geblend. Het resultaat is het beste van wat de witte garnacha te bieden heeft. Dit is een heel typische witte grenache. Tropisch fruit, nectarine, citrus, mineraliteit en een beetje anijszaad, Fris maar met een goede structuur. l’Abrunet Blanco is spatzuiver, ondanks dat ie ongefilterd is…

 

AAN TAFEL!

Voor deze wijn mag je je best uitleven met smaken in de keuken! Omdat de wijn fris is, maar behoorlijk wat body en structuur heeft kan ‘ie wel wat aan. Van frisse salades met ‘harde smaken’ als bijvoorbeeld ansjovis en kappertjes, tot gegrilde groente met Italiaanse kruiden. Maar hij misstaat ook niet bij een hele gegrilde kip of een varkenskarbonade.

 

DRUIF

Garnacha is de oorspronkelijke naam voor de druif die in Frankrijk en elders grenache wordt genoemd. De druif is aan een imago comeback bezig en is nu vooral wijds aangeplant in het noordoosten van Spanje in de regio’s Tarragona, Rioja, Navarra en Terra Alta. De witte garnacha is over het algemeen hoog in alcohol en laag in aciditeit, en maakt wijnen met aroma’s van citrus en kruiden.

 

PRODUCENT

De familie Ferré heeft al meer dan 200 jaar biologische wijngaarden in het dorp Corbera d’Ebre in Terra Alta. Echter, pas sinds 2009 maken zij hun eigen wijn als ‘Celler Frisach’. Aan het roer staan wijnmaker Fransesc en zijn broer Joan. De wijngaarden zijn beplant met voornamelijk rode garnacha, en daarnaast merlot, syrah, carińena, tempranillo en witte garnacha. Corbera’s combinatie van hete, droge dagen in de Mediterraanse zon, inlandse wind in de avond, en koele nachten zorgt dat de druiven hun aciditeit behouden en dat maakt het de ideale plek om frisse, levendige garnacha te verbouwen.

De wijnen van Celler Frisach zijn stuk voor stuk zuivere, levendige en spannende meesterwerkjes. Dit zijn mensen die de hele dag met hun handen de druiven, de planten en de aarde moeten voelen en er vervolgens vol bewondering, als ware natuurhippies, hun lofzang over kunnen aanheffen. Zo hoor je met je wijngaarden om te gaan. Voel de liefde, de passie en de te gekke wijnen die we van Celler Frisach hebben.

 

REGIO                                      

De Terra Alta is het hoogst gelegen DO-gebied in Catalonië. Terra Alta is dan ook het Spaanse woord voor ‘hoogland’. Net als andere gebieden in Catalonië, zoals Tarragona en Priorat, zijn wijnmakers in het gebied volop verloren duivenrassen aan het herontdekken. Zo worden de vroeger gehate garnacha tinta, garnacha blanca en cariñena er weer volop verbouwd, nadat de wijngaarden van deze druiven een tijd lang werden weggehaald en vervangen voor andere soorten. De regio zit vol met dynamische wijnmakers, die spannende, levendige en moderne stijl wijnen produceren.