Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Petite Selve

Petite Selve

€10,70
niet op voorraad
Petit Selve is gemaakt van 40% grenache, 40% cinsault en 20% syrah. Het is een vin nature, wat betekent dat er geen gist is toegevoegd om de druiven te laten vergisten, maar dat er wordt gewacht tot de druiven zelf vergisten van het gist dat van nature in
  • Bestel 6 voor €10,17 per stuk en bespaar 5%
Beschrijving

De wijnmaker 

Tussen zuid en noord Rhone ligt de Ardeche. Het staat 
niet bekend als de beste wijnregio van Frankrijk, weinig 
 mensen weten een vooraanstaande wijnmaker uit de 
 streek te noemen. Toch zijn er een aantal wijn makers
die de reputatie van de streek omhoog weten te halen. 
De meesten van hen werken biodynamisch. Château de
la Selve is hier een van. Het château is gebouwd in de
13e eeuw en diende als jaaghuis voor de beroemde
 familie van de hertog van J oyeuse. Over de eeuwen 
heen is het getransformeerd naar wijnchâteau. De 
wijngaarden eromheen hebben een fantastisch terroir, gelegen op de oevers van de Chassezac rivier, de belangrijkste zijrivier van de Ardeche. De bodem is van erg kalkhoudende klei. In 1990 werd Château de la Selve aangekocht door J ean-Régis en Magdeleine Chazollon. Nadat in 2002 hun zoon Benoît het wijnmaken overnam, werd ook de overstap naar biodynamische wijnproductie gemaakt. Sindsdien worden er prachtige, zuivere wijnen geproduceerd die het unieke terroir en potentie van de streek eer aan doen. 

De wijn

Petit Selve is gemaakt van 40% grenache, 40% cinsault en 20% syrah. Het is een vin nature, wat betekent dat er geen gist is toegevoegd om de druiven te laten vergisten, maar dat er wordt gewacht tot de druiven zelf vergisten van het gist dat van nature in de schil en in de lucht zit. De wijn is enkele maanden opgevoed in betonnen vaten, op zijn gistcellen (sur lie). Een heerlijke lichtvoetige, elegante maar speelse rode wijn, die je gerust een paar graden kouder kunt drinken.

Aan tafel!

Petit Selve heeft aroma’s van vers rood fruit, truffel en munt. Het is geen zware wijn, dus tegenover rood vlees of veel kruiden zal hij niet op kunnen boksen. Liever drink je deze wijn met wit vlees of een mooi groentegerecht. Wij dronken hem bij kalfswang met courgette spaghetti. Aanrader! 

Maker Chateau de la Selve
Jaar 2016
Regio Ardeche
Druif Grenache, Cinsault, Syrah
Bodem Klei, Kalksteen
Inhoud 0,75l
%VOL 13,5
Aflsluiting Kurk
Vergisting Natuurlijk