Uruguay

Wijn uit Uruguay? Zeker wel! Verassende wijnen van een verassende kwaliteit

Uruguay is na Argentinië, Chili en Brazilië de drienagrootste wijnproducent van Zuid Amerika. Het land bevat ongeveer 9000 hectare wijngaarden, met de grootste concentratie in de regio’s Montevideo, San José en Canelones. De laatste 20 jaar hebben Uruguayaanse wijnmakers een enorme sprong voorwaards gemaakt in de techniek en kwaliteit van het wijnmaken, waardoor wijnen zich nu met gemak meten met hoge kwaliteitswijnen van de rest van het continent.

Uruguayanen produceren en eten veel rundvlees, de consumptie is een onthutsende 60 kilo per inwoner per jaar. Net als in Argentinië leggen ze dit vlees het liefst op de barbeque. Het komt dus goed uit dat 70% van de wijnbouw rode wijn bevat, en dan vooral van de Tannat druif. Ideaal bij je gegrilde lap vlees!

Het fijnste aan Uruguayaanse wijnbedrijven is de mensen achter het bedrijf. De meeste wijnbedrijven zijn klein en worden gerund door een familie. De meeste wijn makende families hebben hun wortels in Spaans Catalonië. Het zijn toegewijde, opgeleide, enthousiaste mensen die hun eigen wijn maken, verkopen en promoten. De persoonlijke stempel die zij drukken op hun wijngarden en wijnen is voor het cruciaal en het is ook goed terug te vinden in de wijn

 

Geen producten gevonden...