Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

REBEL IMPORT

Saint Joseph "Premier Quartier"

Geweldige Saint Joseph met een zachte, zijdeachtige structuur, verse tabak en donker fruit. Goed uitgebalanceerd en slechts gedeeltelijk gerijpt op eiken vaten, waardoor het een perfecte gast is aan de eettafel!
€32,00

Underground Orange Velvet

Vergeet alles wat je weet over viognier, dit is een one of a kind! Jean heeft de viognier gemacereerd, geperst met roussanne-schillen en gerijpt in Amphora. Bij funky houdt deze wijn niet op: wild en vol leven, als een rockband uit de 70's
€37,00

Saint-Joseph "Pleine Lune"

Zoals de naam - Volle Maan - al doet vermoeden, draait deze Saint-Joseph van Jean Delobre volledig om energie. Van Syrah die op het zuiden groeit, het heetste deel van de wijngaard. Complex en gelaagd, met tonen van rijpe pruimen, bosfruit en tabak
€38,00

Saint-Joseph Blanc "De Deux Choses Lune"

Witte Saint-Joseph met power! Vol en intens, met tonen van noten, honing, abrikoos en gele pruimen. Zuivere mineralen en zuren, diepte en intensiteit, breed en complex. Een wijn om te delen
€36,00

Biau

Biau is oud Frans voor beau (mooi), wat ie ook is. Een fijne, lichte, complexe wijn met aroma's van zwart fruit en kersen, mooie structuur en fijne goed geïntegreerde tannines. 100% puur sap met een verbazingwekkende jeugdigheid voor 6 jaar in het vat
€24,00

MC2

MC2, de initialen van Mathieu maar ook van zijn vader, Michel Coste. En natuurlijk de beroemde formule van Albert Einstein: de equivalentie tussen energie en materie, die deze wijn perfect omschrijft: energiek met body, sappig met structuur, rijp en fris
€21,00

Rebelle

Prachtig elegante maar volle en rijpe Sauvignon Blanc van Mathieu Coste. Een maand schilcontact, gevolgd door nog een jaar in het vat. Super clean, met citrus en peer, super kruidig en smaakt naar meer! Goed om eerst in een karaf te schenken.
€30,00

Querschnitt Rotburger & Co

Voor deze juicy rood wordt rotburger van verschillende bodems gebruikt. Vergisting van bijna 100 dagen in halfgesloten vaten geeft een frisse, doordrinkbare wijn, die complex is op zijn eigen manier. 11 maanden gerijpt in 1200 liter Oostenrijkse vaten
€22,00

Muschelkalk Alte Reben

Een kleine wijngaard geplant in 1962 op een hoog plateau, omgeven door bos. Fossiele kalksteen geeft overdag warmte, het bos geeft koele lucht. Vanwege de oude stokken en moeilijke grond is de totale productie jaarlijks slechts 1 vat,met 20 maanden rijpin
€55,00

Vulkan Alte Reben

Deze wijn komt van drie oude wijngaarden op vulkanische klei, het Burgenlandse type Grüner Veltliner, zeer uniek in zijn stijl. De druiven worden geperst en blijven sur lie in grote eiken vaten, waarvoor Kolfok hun eigen hout gebruikt om de vaten te maken
€44,00

Intra! The Wild Rosé

Rebel fave alert! Wilde, spicy rosé met structuur, Blaufränkisch van een noordelijke wijngaard met koud klimaat en zware klei. De druiven worden enkele dagen geweekt in een semi-gesloten klein vat en daarna gefermenteerd in 1200lt. Oostenrijkse eiken vate
€31,00

Intra! The Wild Weiss

Hier wordt een speciale methode gebruikt, intracellulaire fermentatie: fermentatie in de intacte druif, die de wijn fris en subtiel maakt. Na een maceratie van 62 dagen worden de druiven geperst en daarna gerijpt op eiken. Een wilde wijn met een klein har
€31,00

Querschnitt Rosé

Pinot Noir van wijngaard "Hangman's Hill", erg lang (een jaar) gefermenteerd op oud Oostenrijks eiken. Het drinkt bijna als een blanc de noir met aroma's die strak en behoorlijk reductief zijn. Stefan's manier om te laten zien Rosé hoog niveau kan hebben
€41,00

Querschnitt Weiss

Een mix van oude en jonge stokken, een reflectie van de bodems van Neckenmarkt. Na het persen vindt de fermentatie plaats in grote Oostenrijkse eiken vaten in een koude kleikelder, waarna de wijn sur lie in de vaten rijpt zonder bemoeienis of toevoegingen
€22,00

Kalkreich

Een jaar gerijpt in oude houten vaten zonder toevoegingen. De tweede fermentatie is een proces van drie jaar zonder gist of suiker. Kalkreich is droog en hartig met verfrissende zuren en een romigheid in de mond die doet denken aan goeie champagne.
€41,00

Rose Rurale

Een unieke blend van 70% zweigelt, 20% sankt laurent op de schil gefermenteerd met 10% muskat ottonel. Pittige zuurtjes, fijne tannines, wild randje. Een zuivere en sappige wijn, met tonen van aardbeien, een vleugje bloedsinaasappel en een zilte afdronk
€22,00

Kalkspitz

Kalk (kalk) Spitz (zuur), is grüner veltliner, geblend met direct geperste zweigelt, op de schil gefermenteerde sauvignon blanc, blauer portugieser en muskat ottonel. Kurkdroog, aardse en fruitige tonen, frisse zuren en een omhullend romig, gistig laagje
€20,00

Hollenburger Rot

Super sappig licht rood. De druiven worden met de voet gestampt en ondergaan een semi-carbonische vergisting. De vaten worden niet afgetopt en ontwikkelen flor, waardoor de wijn meer diepte en complexiteit krijgt, met tonen van pittige kers en bosbes
€19,00

Hollenburger Rose

Een opbeurende rechttoe rechtaan rosé: fris, licht zoutig en heerlijk sappig, met tonen van aardbei, moerbei, kruisbes en dragon. Gefermenteerd en gerijpt in oude Bourgogne vaten en onder flor voor minimaal 5 maanden
€19,00

Weiss G

Team favoriet! Een non-vintage met 40% van het meest recente jaar, 40% van het vorige jaar en 20% van drie jaargangen geleden. Smokey minerale nuances, delicaat en elegant. Tonen van fris, levendig fruit, limoenschil, citroengras en kiezelsteen
€19,00

Sandwich

Gemaakt volgens de methode die Andras de sandwich noemt: fermentatie op de schil gedurende 4 weken in lagen van hele trossen afgewisseld met lagen geperste druiven. Het resultaat is deze fun easy to drink energy bomb, met aroma's van peer, vijgen en thee
€19,00

P3

Met deze wijn gaan Andras en zijn vader terug naar de eeuwenoude, rood-en-wit, alles-in-één methode. Het is een co-fermentatie van 3 Pinots, tweederde gefermenteerd op hele trossen. Een diverse, energieke wijn die het midden houdt tussen rosé en rood
€21,00

Östövér

Energiek, zonnig en funky, deze frisse blend van Traminer en Chardonnay (op de schil gefermenteerd gedurende 3 weken), en Feteasca en Sauvignon Blanc (3 dagen schil-contact). 8 maanden gerijpt in oude vaten, met aroma's van lychee, mandarijn en kweepeer
€19,00

Muscat Par Nathur

Zomerse vibes met deze frisse en bloemige knapperd. Puur fruit, super druivig, met zachte zuren en een ondertoon van bloesem. Heel typische droge Muscat d'Alsace, maar sans filtration and sans soufre.
€19,00

Schieferberg Zero, Domaine Bohn

Schilcontact in open vaten gedurende vier weken. waarna de fermentatie verder gaat in traditionele foudres voor de rijping. Terroir gedreven met complexe aroma's van morellen, kweepeer en cacao, verheven door een zinderende mineraliteit.
€29,00

Orange Gaulois

3 weken gemacereerde Gewürztraminer met een aromatische steenfruit karakteristiek, geblend met Riesling voor een friszure toevoeging. Serieus elegant en spannend van begin tot eind, met tonen van lichee, bloesem en grapefruit. Een huisfavoriet.
€27,00