Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

REBEL IMPORT

13 Muffato

Bijna bij toeval geboren. Als een Jura, maar met nuances van Marsala. In 2013 werd het vat vergeten in de kelder, waardoor schimmel en flor ontstonden die de wijn op natuurlijke wijze beschermden. Hints van vanille en een warme, droge en licht zilte smaa
€36,00

Macerato

Catarratto met lange schilweking, waardoor de wijn veel karakter heeft. Medium-bodied en toch fris, licht ziltig, zachte tannines, met hints van gist, vers gemaaid gras en verse amandel
€30,00

P3

Met deze wijn gaan Andras en zijn vader terug naar de eeuwenoude, rood-en-wit, alles-in-één methode. Het is een co-fermentatie van 3 Pinots, tweederde gefermenteerd op hele trossen. Een diverse, energieke wijn die het midden houdt tussen rosé en rood
€21,00

In Utero

Gemaakt met de eeuwenoude ‘vin de voile’-techniek, wat betekent dat de wijn onder een sluier van gist rijpt, waardoor In Utero prachtige oxidatieve tonen krijgt in combinatie met een geweldige zuurgraad. Complex, elegant en tijdloos
€41,00

Léno Dolce Sole

Een blend van Roussanne, Marsanne en Vermentino, een week schilwerking en gemaakt ter ere van Sybille's zoon. Een prachtig aromatische wijn vol met exotisch fruit, bittere sinaasappel en abrikozen en prachtig goud. Gestructureerd, intens en complex AF
€39,00

Biau MAGNUM

Biau is oud Frans voor beau (mooi), wat ie ook is. Een fijne, lichte, complexe wijn met aroma's van zwart fruit en kersen, mooie structuur en fijne goed geïntegreerde tannines. 100% puur sap met een verbazingwekkende jeugdigheid voor 6 jaar in het vat
€63,00

Force Majeure Semillon

Een gestructureerde en frisse semillon met tonen van appels en citroenschil, en een zoute twist. Trouw aan zijn naam, is dit best een krachtpatser
€18,00

Qvevri

Veltlinské zelene uit Devín gefermenteerd op de schil en 6 maanden gerijpt in Georgische kleivaten (Qvevri), die in de grond begraven liggen. Hierna wordt de wijn geperst en 3 maanden gerijpt in eikenhouten vaten.
€25,00

Vulkan Alte Reben

Deze wijn komt van drie oude wijngaarden op vulkanische klei, het Burgenlandse type Grüner Veltliner, zeer uniek in zijn stijl. De druiven worden geperst en blijven sur lie in grote eiken vaten, waarvoor Kolfok hun eigen hout gebruikt om de vaten te maken
€44,00

Muschelkalk Alte Reben

Een kleine wijngaard geplant in 1962 op een hoog plateau, omgeven door bos. Fossiele kalksteen geeft overdag warmte, het bos geeft koele lucht. Vanwege de oude stokken en moeilijke grond is de totale productie jaarlijks slechts 1 vat met 20 maanden rijpin
€55,00

Ösztövér

Energiek, zonnig en funky, deze frisse blend van Traminer en Chardonnay (op de schil gefermenteerd gedurende 3 weken), en Feteasca en Sauvignon Blanc (3 dagen schil-contact). 8 maanden gerijpt in oude vaten, met aroma's van lychee, mandarijn en kweepeer
€22,00

Palmiet Chardonnay

Vol citrus, gebakken appel en een uitgesproken mineraliteit. Gecombineerd met een vleugje gerookt hooi en mooie zuren, allemaal prachtig geïntegreerd in opvoeding op eikenhouten vaten, waardoor je een complexe Chardonnay met een medium body krijgt.
€25,00

Remember Furmint

Kolfok komt van lokaal Burgenlands dialect en betekent 'buitenbeentje'. Een naam die Stefan van zijn opa kreeg toen hij niet naar de kerk wilde. Remember Furmint is een knipoog naar traditioneel Burgenland - Geel fruit en fijne en geïntegreerde zuurtjes.
€55,00

Sandwich

Gemaakt volgens de methode die Andras de sandwich noemt: fermentatie op de schil gedurende 4 weken in lagen van hele trossen afgewisseld met lagen geperste druiven. Het resultaat is deze fun easy to drink energy bomb, met aroma's van peer, vijgen en thee
€20,00

Underground Orange Velvet

Vergeet alles wat je weet over viognier, dit is een one of a kind! Jean heeft de viognier gemacereerd, geperst met roussanne-schillen en gerijpt in Amphora. Bij funky houdt deze wijn niet op: wild en vol leven, als een rockband uit de 70's
€37,00

Dark Ages 7 rows

Organically grown and hand harvested grapes from Devin, Slovakia. The grapes are macerated for 24 hours and after fermentation aged in wooden barrels for 10 months. The wine is not filtered and no sulphites are added. Dark Ages is bottled with sediment wh
€25,00

Impressio

30 procent blaufränkisch, 70 pinot noir, waarvan de helft geplukt van ongesnoeide stokken. Vroeg in het seizoen geoogst, gevolgd door een fermentatie van 2 weken en 5 maanden op oud eiken, maken dit een drinkbare, plezierige en toch geconcentreerde wijn
€22,00

Somlyó

Somlyó toont alles wat Mátyás te bieden heeft op het gebied van Pinot Blanc, waarbij hij eeuwenoude tradities combineert met een unieke en moderne kijk op het maken van natuurwijn. Rijpe perzik en peer in de neus, gevolgd door een ziltige mineraliteit
€23,00