Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

Domaine Bohn

Orange Volcanique

Pinot Gris van wijnstokken op een zandsteen-vulkanische bodem, met 12 maanden maceratie op hele druiven in oude vaten. Dit is een oranje wijn om te bewaren, met subtiele tonen van rozenbottel en bergthee, een aanhoudende mineraliteit en mooie tannines
€43,00

Schieferberg Zero, Domaine Bohn

Schilcontact in open vaten gedurende vier weken. waarna de fermentatie verder gaat in traditionele foudres voor de rijping. Terroir gedreven met complexe aroma's van morellen, kweepeer en cacao, verheven door een zinderende mineraliteit.
€29,00

Pinot Gris Schieferberg

Een gastronomische krachtpatser van een Pinot Gris: fris maar rijk, smooth en ziltig. Aromatisch met tonen van exotisch fruit, gember en ceder. Perfect te combineren bij pittigere gerechten, maar ook bij vlees als je geen zin hebt in rode wijn
€26,00

Crémant d'Alsace Extra Brut Nature

De beste bubbel van Bohn: Een complexe, verfrissende, droge en volle crémant uit 2013, met aroma's van bloesem, rook en wit fruit als perzik en appel
€30,00

Muscat Par Nathur

Zomerse vibes met deze frisse en bloemige knapperd. Puur fruit, super druivig, met zachte zuren en een ondertoon van bloesem. Heel typische droge Muscat d'Alsace, maar sans filtration and sans soufre.
€19,00

Crémant d'Alsace Brut

Gebalanceerde crémant voor elke gelegenheid met fijne bubbels. Elegant en drinkbaar tegelijk, met tonen van amandelen, saffraan en sandelhout, gecombineerd met een frisheid die zowel mineraal als zout is
€18,00

Muscat d'Alsace Rosé

Wij zijn fan van deze rosé, die eigenlijk een maceratie is van de (witte) muscatdruif. Droog, licht en fris met elegante aroma's van rode bes, aardbei en lelies. Super schoon met een beetje een funky, enigszins boeren twist
€17,00

Riesling Grand Cru Muenchberg

Van de Muenchberg, de "monniksheuvel", waar al in de 12e eeuw door de cisterciënzer monniken Riesling werd gemaakt. komt deze 21e eeuwse knaller van Arthur en Bernard Bohn: gracieus rijk, rokerig en zacht met mooie zuren en een eeuwig durende afdronk
€30,00

Pinot Noir par Nathur

Van twee oude wijnpercelen op het zuiden: een van een typisch Elzasser leisteen terroir en een van vulkanisch zandsteen terroir. Sappig en gelaagd, met finesse en tonen van bosbessen, zwarte kers, kaneel en peper
€30,00

Le Coup de Jus

Een van die wijnen waarvan je wilt dat niemand anders ervan weet... Hele trossen Pinot Noir langzaam gefermenteerd en geïnfuseerd in direct geperst sap van Pinot Gris en Riesling, een super-sap-bom met een zeer verslavende werking
€18,00

Orange Gaulois

3 weken gemacereerde Gewürztraminer met een aromatische steenfruit karakteristiek, geblend met Riesling voor een friszure toevoeging. Serieus elegant en spannend van begin tot eind, met tonen van lichee, bloesem en grapefruit. Een huisfavoriet.
€27,00

Veertig kilometer ten zuiden van Straatsburg ligt Reichsfeld, waar Bernard en Arthur Bohn – vader en zoon – de wijngaarden van het gelijknamige Domaine Bohn bewerken. Het dorp ligt in een vallei, beschermd van het toerisme rondom Andlau door de Ungersberg. Sinds de twaalfde eeuw wordt in dit gebied al wijn gemaakt, toen de graaf van Andlau hier de eerste wijnstokken plantte, waarna cisterciënzer monniken lange tijd verantwoordelijk waren voor de wijnen van het gebied. Ook in het verleden stond het gebied al bekend om wijnen van hoge kwaliteit, zoals blijkt uit de geschriften van Doctor Claudius Deodatus, die in 1628 schreef dat de wijnen van Reichsfeld tot de beste van de Elzas behoorden.

 

De familie Bohn bezit nu al driehonderd jaar wijnstokken in Reichsfeld, hoewel de percelen met de tijd veranderd zijn. Waar ze eerst voornamelijk kleine stukken land verspreidt over de vallei hadden, beslaat het domein nu – door stukken grond te ruilen en erven – uit vijf hectare wijnstokken op de steile heuvels van de Schieferberg (ook wel ‘Leisteenberg’), met nog vier hectare verspreidt over het gebied. Zoals blijkt uit de naam bestaat de grond hier voornamelijk uit leisteen. Het terroir en klimaat van het gebied is sterk uitgesproken in de wijnen van Domaine Bohn, wat resulteert in een mooie mineraliteit en frisheid.

 

In de afgelopen dertig jaar is de werkwijze van Bernard en Arthur vormgegeven door een terugkeer naar wijnbouwtechnieken van hun voorouders van vóór 1940. Zo voegen ze geen sulfieten toe aan de ‘Par nAthur’ wijnen en doen ze alleen aan natuurlijke vergisting. Biodynamische landbouw en natuurbehoud zijn fundamenteel aan de filosofie van het domein. Ze ploegen de wijngaarden niet en laten gewassen tussen de wijnstokken groeien om een gezonde ecologische balans te creëren. Om enkel de hoogste kwaliteit druiven te produceren houden ze de oogsten bewust laag en worden de druiven enkel handmatig geoogst. Daarnaast nemen ze de tijd om de wijnen te laten rijpen. Dit zorgt ervoor dat de wijnen van Domaine Bohn nu al gedronken kunnen worden, maar ook nog jaren in de kast of kelder kunnen blijven.

Lees meer