Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

Fabio Ferracane

Macerato

“Telling the peasant history of a past-time Sicily…”. Catarratto met lange schilweking, waardoor de wijn veel karakter heeft. Medium-bodied en toch fris, licht ziltig, zachte tannines, met hints van gist, vers gemaaid gras en verse amandel
€30,00

Guanciabianca

“Sincere and reassuring, like a woman at the fireplace…”. 2 dagen schilcontact en 7 maanden rijping sur lie maken Gunciabianca vol en toch fris, licht zilt en persistent. Bloemig met veel rijp fruit, hints van gist en amandel
€19,00

Elisir

Zoete wijn zoals je die je nooit eerder hebt geproefd! Late oogst Catarratto-druiven, 40 dagen schilcontact en 1,5 jaar rijping in een enkel kastanjevat. Goudgeel met amberkleurige reflecties, hints van honing en kweepeer, licht geoxideerd, gewoon geweldi
€35,00

21 Foddree

Een erg frisse pet nat met aroma's van brood gist, pear en een hint van amandel met een ziltige afdronk.
€22,00

13 Muffato

Bijna bij toeval geboren. Als een Jura, maar met nuances van Marsala. In 2013 werd het vat vergeten in de kelder, waardoor schimmel en flor ontstonden die de wijn op natuurlijke wijze beschermden. Hints van vanille en een warme, droge en licht zilte smaa
€36,00

Guancianera Avulisi

De perfecte pizzawijn in ons boekje! Bijna een jaar gerijpt in stalen tanks (geen eiken), boordevol smaak zonder zwaar te zijn, compact maar zacht met kruidige en zilte tonen en aroma's van rijpe zure kers en bramen
€20,00

Magico Merlot

“A wine that is strong and decisive like the Western Sicilians”. Zonder dat ie enige houtrijping heeft gehad, is dit een volle, warme, genereuze en gedurfde rood, met een geweldig karakter, zachte tannines en geuren van kersen en wilde bramen
€21,00

Aan de uiterste westkust van Sicilië ligt Marsala. Het is een regio waar al duizenden jaren wijn wordt geproduceerd. De Feniciërs brachten de eerste wijnstokken naar het eiland, waarna de Griekse kolonisten en vervolgens de Romeinen er letterlijk de vruchten van plukten. In het verlengde van deze lange geschiedenis staat Fabio Ferracane, een Siciliaanse wijnmaker die wijnen produceert waarin traditie en innovatie samen komen. Hoewel de regio tegenwoordig vooral bekend is vanwege de zoete Marsala wijnen, tonen de wijnen van Fabio dat er nog meer mogelijk is. Toen hij tien jaar geleden het bedrijf van zijn vader overnam – een kinderdroom die uitkwam – besloot hij de wijnproductie met een soortgelijke filosofie voort te zetten. Zijn vader produceerde kleinschalig voor familie en vrienden, de rest van de oogst ging naar andere wijnmakers in de regio. Aan deze wijnen werd helemaal niks toegevoegd: natuurwijn avant la lettre. Gelukkig voor ons zijn de wijnen van Fabio Ferracane wél bedoelt voor een groter publiek.

 

Fabio produceert zijn wijnen op eenzelfde soort manier, met minimale toevoegingen en met de nodige zorg voor grond en natuur. Als oenoloog heeft hij de afgelopen tien jaar zijn kennis weten te implementeren en waar nodig de productiemethoden verder ontwikkeld. Fabios wijnen vertellen het verhaal van een boerengeschiedenis, uit een tijd die veelal vergaan is op Sicilië. Centraal in zijn filosofie staat de connectie tussen het land, het weer en het klimaat. Vlak naast de wijnstokken, grenzend aan zee, liggen de karakteristieke zoutpannen van Marsala, die een fijne en kenmerkende ziltigheid geven aan de wijn. De grond waarop de druiven groeien bestaat voornamelijk uit kalksteen en gedeeltelijk uit klei, waarop hij zowel inheemse (Cataratto en Nero d’Avola) als uitheemse (Merlot) druiven verbouwt. Het zijn wijnen met een sterk karakter, typerend voor de regio en het terroir.

Lees meer