Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

REBEL IMPORT

Östövér

Energiek, zonnig en funky, deze frisse blend van Traminer en Chardonnay (op de schil gefermenteerd gedurende 3 weken), en Feteasca en Sauvignon Blanc (3 dagen schil-contact). 8 maanden gerijpt in oude vaten, met aroma's van lychee, mandarijn en kweepeer
€19,00

MC2

MC2, de initialen van Mathieu maar ook van zijn vader, Michel Coste. En natuurlijk de beroemde formule van Albert Einstein: de equivalentie tussen energie en materie, die deze wijn perfect omschrijft: energiek met body, sappig met structuur, rijp en fris
€21,00

Biau

Biau is oud Frans voor beau (mooi), wat ie ook is. Een fijne, lichte, complexe wijn met aroma's van zwart fruit en kersen, mooie structuur en fijne goed geïntegreerde tannines. 100% puur sap met een verbazingwekkende jeugdigheid voor 6 jaar in het vat
€24,00

Natural Born Sipper

30% riesling op schil, 30% traminer op schil, 20% direct geperste feteasca regala , 20% pinot noir / pinot gris co-fermentatie
€21,00

Kalkspitz

Kalk (kalk) Spitz (zuur), is grüner veltliner, geblend met direct geperste zweigelt, op de schil gefermenteerde sauvignon blanc, blauer portugieser en muskat ottonel. Kurkdroog, aardse en fruitige tonen, frisse zuren en een omhullend romig, gistig laagje
€20,00

Somlyó

Somlyó toont alles wat Mátyás te bieden heeft op het gebied van Pinot Blanc, waarbij hij eeuwenoude tradities combineert met een unieke en moderne kijk op het maken van natuurwijn. Rijpe perzik en peer in de neus, gevolgd door een ziltige mineraliteit
€21,00

Hollenburger Rot

Super sappig licht rood. De druiven worden met de voet gestampt en ondergaan een semi-carbonische vergisting. De vaten worden niet afgetopt en ontwikkelen flor, waardoor de wijn meer diepte en complexiteit krijgt, met tonen van pittige kers en bosbes
€19,00

Pupo Zero Falanghina

Super expressieve, fruitige en zuivere Falanghina met 4 dagen schilcontact. We horen je denken: is het niet oranje als je 4 hele dagen op de schil heeft gelegen? Technisch gezien ja, maar wij vinden dat ie drinkt als een witte, dus we noemen 'm een witte!
€19,00

Pupo Zero Greco, Tenuta Vincenzo Nardone

Pittige oranje van Greco di Tufo met slechts 2 dagen schilcontact, maar een structuur die staat als een huis, fijne zuren en tonen van nectarine, ananas, citrus en munt. Deze fles is op voor je het weet
€19,00

Orange Volcanique

Pinot Gris van wijnstokken op een zandsteen-vulkanische bodem, met 12 maanden maceratie op hele druiven in oude vaten. Dit is een oranje wijn om te bewaren, met subtiele tonen van rozenbottel en bergthee, een aanhoudende mineraliteit en mooie tannines
€43,00

Pupo Punk Rosato, Tenuta Vincenzo Nardone

Een showstopper met structuur, deze frizzante gemaakt met Pupo Zero Rosato als basiswijn. Natuurlijk gefermenteerd met inheemse gisten en druiven-eigen most, met aroma's van granaatappel, bosbessen en een beetje ziltigheid
€25,00

Rebelle

Prachtig elegante maar volle en rijpe Sauvignon Blanc van Mathieu Coste. Een maand schilcontact, gevolgd door nog een jaar in het vat. Super clean, met citrus en peer, super kruidig en smaakt naar meer! Goed om eerst in een karaf te schenken.
€30,00

Sandwich

Gemaakt volgens de methode die Andras de sandwich noemt: fermentatie op de schil gedurende 4 weken in lagen van hele trossen afgewisseld met lagen geperste druiven. Het resultaat is deze fun easy to drink energy bomb, met aroma's van peer, vijgen en thee
€19,00

Vulkan Alte Reben

Deze wijn komt van drie oude wijngaarden op vulkanische klei, het Burgenlandse type Grüner Veltliner, zeer uniek in zijn stijl. De druiven worden geperst en blijven sur lie in grote eiken vaten, waarvoor Kolfok hun eigen hout gebruikt om de vaten te maken
€44,00

Saint-Joseph Blanc "De Deux Choses Lune"

Witte Saint-Joseph met power! Vol en intens, met tonen van noten, honing, abrikoos en gele pruimen. Zuivere mineralen en zuren, diepte en intensiteit, breed en complex. Een wijn om te delen
€36,00

Meridional - Quai à Raisins

Gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstale- en Frans eiken vaten (30%) en gebotteld na 8 maanden sur lie. Méridional is een multi-inzetbare wijn met Mediterrane invloeden, lichte ziltig en fris, met een romige body en veel florale tonen
€22,00

Embruns - Quai à Raisins

Embruns is een te gekke gastronomische witte wijn met bewaarpotentieel. Gefermenteerd in Franse eiken vaten en 12 maanden sur lie gerijpt, geeft een compact mondgevoel met een minerale afdronk, geroosterde brioche, sinaasappelbloesem en vuursteenaroma's
€27,00

Rocalhas

Wij zijn compleet verliefd op de wijnen van Sybil, wat ons betreft een van de meest getalenteerde wijnmakers in Faugeres. Rocalhas is diep, rijk, complex met waanzinnige mineraliteit en energie. Romig, zilt, bloemig, kruidig en fruitig. gewoon alles
€28,00

Morgon

De jonge en getalenteerde Thibault Ducroux maakte zijn eerste Morgon en Fleurie in 2020, en het was "liefde op de eerste slok" voor ons. Fruitig maar zeer elegant, deze Morgon laat zien dat graniet de favoriete grond van de Gamay is om op te groeien
€22,00

P3

Met deze wijn gaan Andras en zijn vader terug naar de eeuwenoude, rood-en-wit, alles-in-één methode. Het is een co-fermentatie van 3 Pinots, tweederde gefermenteerd op hele trossen. Een diverse, energieke wijn die het midden houdt tussen rosé en rood
€21,00

Rouge 1609

Een volle blend van Syrah en lokale druif Duras, die wij hebben bestempeld als de perfecte diner wijn voor elke gelegenheid. Peperig met aroma's van aalbes en zwarte bes, kruidig, zonnig, zacht maar met een stevige structuur
€16,00

Battibaleno

Vulkanische Garganega, gefermenteerd in eikenhouten vaten van 30 hl met acht dagen schilcontact, en nog eens zes maanden rijping in stalen tanks. Een gelaagde, rokerige, sensationele amber wijn, met de helderheid van geel fruit en een delicate mineralitei
€29,00

Chinado - Pet nat Rose

Super Petnat, met in de neus tonen van rood fruit, zij aan zij met fermentatiearoma's, zoals gist en brood. In de mond krijg je een intense wijn, met aroma's van aardbeien en watermeloen, vol maar toch fris en pittig, met een zachte maar crispy mousse
€22,00

Il San Giorgio, Tenuta Vincenzo Nardone

Super frisse, pittige en lichte oranje uit Campania. Deels 5 dagen gemacereerd op eiken vaten en deels direct geperst, maakt de wijn perfect uitgebalanceerd met frisse zuren, gedroogde kruiden en vol rijp steenfruit
€20,00

l'Americana, Tenuta Vincenzo Nardone

Pupo maakte deze wijn als eerbetoon aan zijn Amerikaanse geliefde. 5 dagen maceratie onder koolzuur maakt dit een super drinkbare maar serieuze oranje, met zijdezachte tannines, bloemen en veel perzik, nectarine en abrikoos
€21,00

Crémant d'Alsace Extra Brut Nature

De beste bubbel van Bohn: Een complexe, verfrissende, droge en volle crémant uit 2013, met aroma's van bloesem, rook en wit fruit als perzik en appel
€30,00

Impressio

30 procent blaufränkisch, 70 pinot noir, waarvan de helft geplukt van ongesnoeide stokken. Vroeg in het seizoen geoogst, gevolgd door een fermentatie van 2 weken en 5 maanden op oud eiken, maken dit een drinkbare, plezierige en toch geconcentreerde wijn
€21,00

Rose Rurale

Een unieke blend van 70% zweigelt, 20% sankt laurent op de schil gefermenteerd met 10% muskat ottonel. Pittige zuurtjes, fijne tannines, wild randje. Een zuivere en sappige wijn, met tonen van aardbeien, een vleugje bloedsinaasappel en een zilte afdronk
€22,00

Syrault - Quai à Raisins

Een gevaarlijk drinkbare wijn van steen- en kleigrond uit de Rhône, 7 dagen maceratie zonder pumpovers of punchdowns om een elegante en complexe structuur te behouden, 8 maanden gerijpt in roestvrij staal. Super fruitig met tonen van pepermunt en bosbesse
€18,00

Muschelkalk Alte Reben

Een kleine wijngaard geplant in 1962 op een hoog plateau, omgeven door bos. Fossiele kalksteen geeft overdag warmte, het bos geeft koele lucht. Vanwege de oude stokken en moeilijke grond is de totale productie jaarlijks slechts 1 vat,met 20 maanden rijpin
€55,00

Intra! The Wild Weiss

Hier wordt een speciale methode gebruikt, intracellulaire fermentatie: fermentatie in de intacte druif, die de wijn fris en subtiel maakt. Na een maceratie van 62 dagen worden de druiven geperst en daarna gerijpt op eiken. Een wilde wijn met een klein har
€31,00