Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

REBEL IMPORT

Embruns - Quai à Raisins

Embruns is een te gekke gastronomische witte wijn met bewaarpotentieel. Gefermenteerd in Franse eiken vaten en 12 maanden sur lie gerijpt, geeft een compact mondgevoel met een minerale afdronk, geroosterde brioche, sinaasappelbloesem en vuursteenaroma's
€27,00

En Roue Libre

Voormalig profwielrenner Thibault Ducroux verrast iedereen met dit "freewheeling" sap: een frisse, soepele en doordrinkbare gamay met veel mineraliteit en hints van framboos, zwarte kersen en kaneel
€17,00

Essenza, Tenuta Vincenzo Nardone

Heb je ooit een oranje wijn gedronken zonder schilcontact? Wij ook niet, totdat we deze ontmoetten. Direct geperst, met een intens donkeroranje kleur, goeie structuur, rijpe tannines en tonen van sinaasappelschil, gedroogde abrikoos en tabak
€24,00

Fleurie

Heerlijke zijdezachte Fleury van wonderkind Thibault Ducroux, gekenmerkt door bloesemachtig rood fruit en de onmiskenbare aroma's van rozen en viooltjes, met een rokerige, minerale en gestructureerde ondertoon
€30,00

FxF Bianco, Tenuta Vincenzo Nardone

Een 50/50 blend en samenwerking tussen Cantina Giardino en Tenuta Vincenzo Nardone. Beiden maakten de helft van de wijn precies op dezelfde manier, beide wijnen bleken totaal anders. Dat laat zien hoeveel klimaat en omgeving met wijn doen!
€25,00

Guancianera Avulisi

De perfecte pizzawijn in ons boekje! Bijna een jaar gerijpt in stalen tanks (geen eiken), boordevol smaak zonder zwaar te zijn, compact maar zacht met kruidige en zilte tonen en aroma's van rijpe zure kers en bramen
€20,00

Hollenburger Rose

Een opbeurende rechttoe rechtaan rosé: fris, licht zoutig en heerlijk sappig, met tonen van aardbei, moerbei, kruisbes en dragon. Gefermenteerd en gerijpt in oude Bourgogne vaten en onder flor voor minimaal 5 maanden
€19,00

Hollenburger Rot

Super sappig licht rood. De druiven worden met de voet gestampt en ondergaan een semi-carbonische vergisting. De vaten worden niet afgetopt en ontwikkelen flor, waardoor de wijn meer diepte en complexiteit krijgt, met tonen van pittige kers en bosbes
€19,00

Il Fric

Rosé bubbel met hergisting op fles door toevoeging van verse most. Il Fric is fijnzinnig, zacht maar aromatisch, met delicate tonen van framboos, aardbei en mandarijn, bloemige nuances die doen denken aan roos en jasmijn en een lange zilte afdronk
€22,00

Il San Giorgio, Tenuta Vincenzo Nardone

Super frisse, pittige en lichte oranje uit Campania. Deels 5 dagen gemacereerd op eiken vaten en deels direct geperst, maakt de wijn perfect uitgebalanceerd met frisse zuren, gedroogde kruiden en vol rijp steenfruit
€20,00

Impressio

30 procent blaufränkisch, 70 pinot noir, waarvan de helft geplukt van ongesnoeide stokken. Vroeg in het seizoen geoogst, gevolgd door een fermentatie van 2 weken en 5 maanden op oud eiken, maken dit een drinkbare, plezierige en toch geconcentreerde wijn
€21,00

Intra! The Wild Rosé

Rebel fave alert! Wilde, spicy rosé met structuur, Blaufränkisch van een noordelijke wijngaard met koud klimaat en zware klei. De druiven worden enkele dagen geweekt in een semi-gesloten klein vat en daarna gefermenteerd in 1200lt. Oostenrijkse eiken vate
€31,00

Intra! The Wild Weiss

Hier wordt een speciale methode gebruikt, intracellulaire fermentatie: fermentatie in de intacte druif, die de wijn fris en subtiel maakt. Na een maceratie van 62 dagen worden de druiven geperst en daarna gerijpt op eiken. Een wilde wijn met een klein har
€31,00

Iskadoro

Geproduceerd met druiven van een klein perceel van een halve hectare. genaamd "vigna piccola". Druiven macereren zes dagen, deels in hout en deels in stalen tanks. Dit wordt gevolgd door een rijping van een jaar, 80% in tanks en 20% in eiken tonneaux.
€25,00

Kalkreich

Een jaar gerijpt in oude houten vaten zonder toevoegingen. De tweede fermentatie is een proces van drie jaar zonder gist of suiker. Kalkreich is droog en hartig met verfrissende zuren en een romigheid in de mond die doet denken aan goeie champagne.
€41,00

Kalkspitz

Kalk (kalk) Spitz (zuur), is grüner veltliner, geblend met direct geperste zweigelt, op de schil gefermenteerde sauvignon blanc, blauer portugieser en muskat ottonel. Kurkdroog, aardse en fruitige tonen, frisse zuren en een omhullend romig, gistig laagje
€20,00