In deze verhalende en visuele diepe duik in de ziel van Portugese wijn, graven Woolf & Opaz diep in de verhalen achter de wijnmakers, hun geschiedenis en de Portugese cultuur - en hoe dit alles Portugal en haar hedendaagse wijnindustrie heeft beïnvloed
Heerlijke zijdezachte Fleury van wonderkind Thibault Ducroux, gekenmerkt door bloesemachtig rood fruit en de onmiskenbare aroma's van rozen en viooltjes, met een rokerige, minerale en gestructureerde ondertoon
Heb je ooit een oranje wijn gedronken zonder schilcontact? Wij ook niet, totdat we deze ontmoetten. Direct geperst, met een intens donkeroranje kleur, goeie structuur, rijpe tannines en tonen van sinaasappelschil, gedroogde abrikoos en tabak
De reden dat we zo van Jordi Mirò's wijnen houden: een weelderige, gulle, zonnige en ronde blend met rijp donker zomerfruit en verse kruiden, en een klein eikennootje
Vernoemd naar Jordi's kat, is dit een dorstlessende en energieke wijn met een licht, fris en
fruitig karakter. Rode appel, peer, meloen, perzik, witte bloemen, met een ondertoon van gist en beschuit
Voormalig profwielrenner Thibault Ducroux verrast iedereen met dit "freewheeling" sap: een frisse, soepele en doordrinkbare gamay met veel mineraliteit en hints van framboos, zwarte kersen en kaneel
Embruns is een te gekke gastronomische witte wijn met bewaarpotentieel. Gefermenteerd in Franse eiken vaten en 12 maanden sur lie gerijpt, geeft een compact mondgevoel met een minerale afdronk, geroosterde brioche, sinaasappelbloesem en vuursteenaroma's
Van lokale druif Loin de L'oeil (ver van het oog), late oogst en gerijpt in Acacia vaten. Zoet zonder plakkerig te zijn en met een heerlijke frisheid, tonen van kamperfoelie, amandelen en tropisch fruit. Combineer met je favoriete patisserie!
Puur mediterraan rood van de Dellemore-wijngaard, met een heerlijk eenvoudige vinificatie: korte schilwerking van 3/4 dagen, gevolgd door een rijping van ongeveer een jaar in stalen tanks. Hartig, fris en sappig met tonen van bramen, kersen en viooltjes
Deze Curtimenta heeft klassieke schilcontactaroma's in de neus, zoals theebladeren en citroengras. In smaak heeft ie vergelijkbare vibes, sappig met een kruidige ondertoon fijne zuurtjes, zachte tannines en een stevige afdronk met hints van citrusschil
Een selectie van de beste druiven van Pasquale die een maceratie van 15 dagen in roestvrij staal ondergaan, voordat ze een jaar in eiken vaten rijpen. Intense aroma's van aalbes en braam, kruidige tonen van cacao en zoethout en de geur van munt en lavende
Fiano geoogst in de koele uren van de ochtend en direct gevinifieerd in de kelder. Zachte persing, fermentatie in stalen tanks, rijping sur lie gedurende zes maanden. Prachtig zuiver, fris, lineair en zilt met citrus en hints van zeegroenten en kruiden.
Gebalanceerde crémant voor elke gelegenheid met fijne bubbels. Elegant en drinkbaar tegelijk, met tonen van amandelen, saffraan en sandelhout, gecombineerd met een frisheid die zowel mineraal als zout is
Van gamay-tovenaar David Large komt deze op mineraliteit gedreven en zeer energieke Côte de Brouilly, met veel diepte en gelaagdheid. Tonen van cranberry, zwarte bes, menthol en verse aarde. Een must-try voor Beaujolais liefhebbers
Een deel gefermenteerd in gebruikt eiken vat en een deel in roestvrij staal, waar de wijn een jaar in bleef. Een sappige, levendige en gelaagde rosé met tonen van vers rood fruit, zoals cranberry, fijne zuurtjes en een middellange tot lange afdronk
Super Petnat, met in de neus tonen van rood fruit, zij aan zij met fermentatiearoma's, zoals gist en brood. In de mond krijg je een intense wijn, met aroma's van aardbeien en watermeloen, vol maar toch fris en pittig, met een zachte maar crispy mousse
Serieuze Chateauneuf-du-Pape met donkere aroma's, maar met een verfrissende ondertoon. Levendige aromas van zwarte framboos en cherry cola, met een vleugje gekonfijte lavendel en neutraal eiken
Waanzinnig prachtige Carignan van Alex Durand. Van een enkel perceel van 70 jaar oude Carignan op leisteen bodem: smooth, mineraal en gelaagd, puur op het fruit, met een kruidige ondertoon en gepoederde rots-tannines. Eén om elke slok intens van te beleve
Fruitige brut gemaakt volgens de traditionele Gaillac-methode, gebotteld bij de eerste gisting. De familie Geddes bewerkt hun wijngaard biodynamisch sinds '99, waardoor elke slok terroir schreeuwt. Elegant als een champagne maar zonnig als een Gaillac!
Wij houden van de wijnen van Fanny! De wijn is zowel expressief als levendig met kruidige tonen van rood fruit en een structuur waar je niet omheen kunt
De druiven die de hete zomer van 2019 overleefden, waren over het algemeen super geconcentreerd, wat een kleine maar uitstekende oogst opleverde. Je merkt het in deze wijn: superschoon, rijk en rijp, maar zonder de cruciale balans en elegantie te verlieze