Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

ITALIË

13 Muffato

Bijna bij toeval geboren. Als een Jura, maar met nuances van Marsala. In 2013 werd het vat vergeten in de kelder, waardoor schimmel en flor ontstonden die de wijn op natuurlijke wijze beschermden. Hints van vanille en een warme, droge en licht zilte smaa
€36,00

21 Foddree

Een erg frisse pet nat met aroma's van brood gist, pear en een hint van amandel met een ziltige afdronk.
€22,00

Ambarabà

Dubbele vergisting: de eerste in staal en gerijpt in betonnen tanks, de tweede op fles met most van gedroogde Recioto-druiven. In de smaak eindeloze witte bloemen en jasmijn, gevolgd door gouden appel, basilicum en limoen, en een zilte stenige afdronk.
€21,00

Battibaleno

Vulkanische Garganega, gefermenteerd in eikenhouten vaten van 30 hl met acht dagen schilcontact, en nog eens zes maanden rijping in stalen tanks. Een gelaagde, rokerige, sensationele amber wijn, met de helderheid van geel fruit en een delicate mineralitei
€29,00

Cumalè

Fiano geoogst in de koele uren van de ochtend en direct gevinifieerd in de kelder. Zachte persing, fermentatie in stalen tanks, rijping sur lie gedurende zes maanden. Prachtig zuiver, fris, lineair en zilt met citrus en hints van zeegroenten en kruiden.
€20,00

Cupersito

Een selectie van de beste druiven van Pasquale die een maceratie van 15 dagen in roestvrij staal ondergaan, voordat ze een jaar in eiken vaten rijpen. Intense aroma's van aalbes en braam, kruidige tonen van cacao en zoethout en de geur van munt en lavende
€25,00

Dellemore

Puur mediterraan rood van de Dellemore-wijngaard, met een heerlijk eenvoudige vinificatie: korte schilwerking van 3/4 dagen, gevolgd door een rijping van ongeveer een jaar in stalen tanks. Hartig, fris en sappig met tonen van bramen, kersen en viooltjes
€20,00

Elisir

Zoete wijn zoals je die je nooit eerder hebt geproefd! Late oogst Catarratto-druiven, 40 dagen schilcontact en 1,5 jaar rijping in een enkel kastanjevat. Goudgeel met amberkleurige reflecties, hints van honing en kweepeer, licht geoxideerd, gewoon geweldi
€35,00

Essenza, Tenuta Vincenzo Nardone

Heb je ooit een oranje wijn gedronken zonder schilcontact? Wij ook niet, totdat we deze ontmoetten. Direct geperst, met een intens donkeroranje kleur, goeie structuur, rijpe tannines en tonen van sinaasappelschil, gedroogde abrikoos en tabak
€24,00

FxF Bianco, Tenuta Vincenzo Nardone

Een 50/50 blend en samenwerking tussen Cantina Giardino en Tenuta Vincenzo Nardone. Beiden maakten de helft van de wijn precies op dezelfde manier, beide wijnen bleken totaal anders. Dat laat zien hoeveel klimaat en omgeving met wijn doen!
€25,00

Guanciabianca

“Sincere and reassuring, like a woman at the fireplace…”. 2 dagen schilcontact en 7 maanden rijping sur lie maken Gunciabianca vol en toch fris, licht zilt en persistent. Bloemig met veel rijp fruit, hints van gist en amandel
€19,00

Guancianera Avulisi

De perfecte pizzawijn in ons boekje! Bijna een jaar gerijpt in stalen tanks (geen eiken), boordevol smaak zonder zwaar te zijn, compact maar zacht met kruidige en zilte tonen en aroma's van rijpe zure kers en bramen
€20,00

Il Fric

Rosé bubbel met hergisting op fles door toevoeging van verse most. Il Fric is fijnzinnig, zacht maar aromatisch, met delicate tonen van framboos, aardbei en mandarijn, bloemige nuances die doen denken aan roos en jasmijn en een lange zilte afdronk
€22,00

Il San Giorgio, Tenuta Vincenzo Nardone

Super frisse, pittige en lichte oranje uit Campania. Deels 5 dagen gemacereerd op eiken vaten en deels direct geperst, maakt de wijn perfect uitgebalanceerd met frisse zuren, gedroogde kruiden en vol rijp steenfruit
€20,00

Intra! The Wild Rosé

Rebel fave alert! Wilde, spicy rosé met structuur, Blaufränkisch van een noordelijke wijngaard met koud klimaat en zware klei. De druiven worden enkele dagen geweekt in een semi-gesloten klein vat en daarna gefermenteerd in 1200lt. Oostenrijkse eiken vate
€31,00

Intra! The Wild Weiss

Hier wordt een speciale methode gebruikt, intracellulaire fermentatie: fermentatie in de intacte druif, die de wijn fris en subtiel maakt. Na een maceratie van 62 dagen worden de druiven geperst en daarna gerijpt op eiken. Een wilde wijn met een klein har
€31,00

Iskadoro

Geproduceerd met druiven van een klein perceel van een halve hectare. genaamd "vigna piccola". Druiven macereren zes dagen, deels in hout en deels in stalen tanks. Dit wordt gevolgd door een rijping van een jaar, 80% in tanks en 20% in eiken tonneaux.
€25,00