Welkom bij Rebel Wines! Ben je ouder dan 18 jaar?

FRANKRIJK

Pinot Gris Schieferberg

Een gastronomische krachtpatser van een Pinot Gris: fris maar rijk, smooth en ziltig. Aromatisch met tonen van exotisch fruit, gember en ceder. Perfect te combineren bij pittigere gerechten, maar ook bij vlees als je geen zin hebt in rode wijn
€26,00

Schieferberg Zero, Domaine Bohn

Schilcontact in open vaten gedurende vier weken. waarna de fermentatie verder gaat in traditionele foudres voor de rijping. Terroir gedreven met complexe aroma's van morellen, kweepeer en cacao, verheven door een zinderende mineraliteit.
€29,00

Moulin à Vent

Gamay-wijnstokken op het noordwesten, groeiend op roze graniet. Eerst gerijpt in beton en daarna in een fiberglas ei. Een lichtere stijl van deze Cru, met zijdezachte tannines en aroma's van sappig rood fruit en verse witte peper
€32,00

Doux de Mayragues

Van lokale druif Loin de L'oeil (ver van het oog), late oogst en gerijpt in Acacia vaten. Zoet zonder plakkerig te zijn en met een heerlijke frisheid, tonen van kamperfoelie, amandelen en tropisch fruit. Combineer met je favoriete patisserie!
€23,00

Menhir

Een knisperend frisse rode die gekoeld ook lekker drinkt. Pure en minerale typische Grenache-tonen verkregen met slechts 5 dagen maceratie, 8 maanden gerijpt in betonnen ei en oud Frans eiken. Een voorbeeld van wat oude wijnstokken kunnen doen in de Gard!
€23,00

Muscat Par Nathur

Zomerse vibes met deze frisse en bloemige knapperd. Puur fruit, super druivig, met zachte zuren en een ondertoon van bloesem. Heel typische droge Muscat d'Alsace, maar sans filtration and sans soufre.
€19,00

Nelson, Célia & David Large

Nelson is de naam van de eenogige kat van David en Celia. De gamay komt van wijnstokken in een kleine wijngaard nabij het dorp Rivolet, met zanderige kleigronden, en werd als hele druif gefermenteerd, wat resulteert in een fruitige, soepele en zachte wijn
€19,00

Piranha

Atypische en zeer drinkbare Gamay. Wij noemen 'm danger juice, het zou de naam verklaren. 8 dagen semi-carbonic maceratie in betonnen vaten maakt Piranha licht, levendig, sappig maar substantieel. Aroma's van pruim en zwarte kers en een mooie lange afdron
€18,00

Côte de Brouilly

Van gamay-tovenaar David Large komt deze op mineraliteit gedreven en zeer energieke Côte de Brouilly, met veel diepte en gelaagdheid. Tonen van cranberry, zwarte bes, menthol en verse aarde. Een must-try voor Beaujolais liefhebbers
€26,00

Riesling Grand Cru Muenchberg

Van de Muenchberg, de "monniksheuvel", waar al in de 12e eeuw door de cisterciënzer monniken Riesling werd gemaakt. komt deze 21e eeuwse knaller van Arthur en Bernard Bohn: gracieus rijk, rokerig en zacht met mooie zuren en een eeuwig durende afdronk
€30,00

Crémant d'Alsace Brut

Gebalanceerde crémant voor elke gelegenheid met fijne bubbels. Elegant en drinkbaar tegelijk, met tonen van amandelen, saffraan en sandelhout, gecombineerd met een frisheid die zowel mineraal als zout is
€18,00

Méridional Magnum - Quai à Raisins

Gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstale- en Frans eiken vaten (30%) en gebotteld na 8 maanden sur lie. Méridional is een multi-inzetbare wijn met Mediterrane invloeden, lichte ziltig en fris, met een romige body en veel florale tonen
€42,00

Brut de Mayragues

Fruitige brut gemaakt volgens de traditionele Gaillac-methode, gebotteld bij de eerste gisting. De familie Geddes bewerkt hun wijngaard biodynamisch sinds '99, waardoor elke slok terroir schreeuwt. Elegant als een champagne maar zonnig als een Gaillac!
€21,00

Rouge Barrique

Soepele en stevige Merlot uit de Côtes Catalanes met een diepe kleur en een neus van rood fruit en kruiden met een vleugje eikenhout en vanille. Gestructureerd en gebalanceerd met veel lengte, super wijn voor bij het eten.
€18,00

The Velvet Underschiste

90 dagen maceratie maakt dit een diep en intens rood, maar ook met een mooie lichtheid! Een soort vers bessensap-achtige frisheid waar wij verliefd op werden. Geconcentreerd zwart fruit, kruiden en een geweldige weerspiegeling van het terroir, must-try
€21,00

Orange Gaulois

3 weken gemacereerde Gewürztraminer met een aromatische steenfruit karakteristiek, geblend met Riesling voor een friszure toevoeging. Serieus elegant en spannend van begin tot eind, met tonen van lichee, bloesem en grapefruit. Een huisfavoriet.
€27,00

Arbois Savagnin 1969

Deze wijn is ouder dan veel mensen die je kent, maar voller van leven dan wie dan ook. Stevige zuren gecombineerd met een breed spectrum van noten, kamperfoelie, bloemen, nootmuskaat, een licht oxidatief randje en een hartige, eeuwig durende afdronk
€240,00

Arbois Savagnin 1999

Enorm volle, rijke maar levendige savagnin. Stevige zuren, gevolgd door geconserveerd en gedroogd fruit, hints van witte bloemen en bijenwas. Zijdezacht met een gigantisch sterke structuur en mineraliteit. Powerhouse
€142,00

Milan Royal

Milan Royal is een eerbetoon aan een lokale adelaar in de Côtes Catalanes. Het is een volle, gestructureerde en genereuze Chardonnay, met bloemige tonen en aroma's van steenfruit, sandelhout en hazelnoot.
€18,00

Pinot Noir par Nathur

Van twee oude wijnpercelen op het zuiden: een van een typisch Elzasser leisteen terroir en een van vulkanisch zandsteen terroir. Sappig en gelaagd, met finesse en tonen van bosbessen, zwarte kers, kaneel en peper
€30,00